Geschiedenis

215055 Doek Geschiedenis Vos klein

Klik op foto voor grote collage (PDF)

Wed. B. Vos B.V. is opgericht in 1886 door ‘Ome Willem’. Het bedrijf verkocht melk, leem, hout, turf en later ook een kolenhandel. Later werden de bedrijfsactiviteiten uitgebreid met de verkoop van huisbrandolie. Dit werd met tankwagens uitgereden.

Een logische stap was destijds de omvorming tot pompstation. Dit werd in 1967 gerealiseerd en vier jaar later kwam daar ook nog een garagebedrijf bij. Ondertussen waren de broers en zussen Vos allang eigenaar van het bedrijf en droeg het de naam Fa. Wed. B. Vos. In 1992 nam Hans Vos de onderneming over. Drie jaar later werd het pompstation gesaneerd.

Het jaar 2008 was een pikzwarte bladzijde in de bedrijfsgeschiedenis, een pyromaan stak de boerderij in brand. Het pand werd weer opgebouwd en het bedrijf hobbelde voort. Niet dat het achteruitging, maar de tijd was bij de Vos-onderneming wel een beetje stil blijven staan. Hans Vos besloot het rustiger aan te doen en raakte in gesprek met de nieuwe opvolger Maurice Bonke. Geen compleet vreemde in Blaricum. Maurice leverde voor zijn vorige werkgever brandstoffen voor onder meer het bedrijf Vos. En later als zelfstandige ondernemer van MBT Olie reed hij twee dagen per week bij ‘Ome Willem’ de brandstof uit voor de transportbedrijven, de agrariërs en de aannemers. De andere dagen verdiende hij zijn brood met de in-/en verkoop van brandstoffen. Begin 2015 was de verkoop een feit. Maurice Bonke is nu de trotse opvolger van Wed. B. Vos Blaricum.

De daarop volgende maanden is de bezem door het bedrijf gehaald. Het tankstation heeft een andere frisse kleur gekregen en het terrein is opgeruimd en opgeknapt. Tanken kan aan de Middenweg tegen zeer scherpe prijzen. Verder zijn er op het terrein aanwezig: auto-wasboxen, gasflessen, openhaardhout (ook thuis bezorgd) en shop.